Biografie FL

Geplaatst in: Home | 0

Fre-9Schrijven, reizen en lezen. Dat zijn mijn favoriete bezigheden. Bergwandelen, klimmen, wijn drinken en goed eten horen daar eigenlijk ook bij. Zonnige landen genieten mijn voorkeur boven kou en sneeuw. En ik zit liever op een hoge berg dan op een wit strand. Als ik niet zulke verstandige mensen om me heen had, zou ik een kat, een hond, een paard en een ezel hebben. Of meerdere. En een bed&breakfast in een Mediterraan land. Mijn verhalen vind je in mijn boek Druiven & Droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden, in talloze tijdschriftartikelen, op twee blogs, via Twitter en op mijn Facebook-pagina.

Ik studeerde Rechten maar ontdekte een ware passie toen ik de overstap maakte naar de studie Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht, een Liberal Arts & Sciences programma met onder meer filosofie, geschiedenis en politicologie. Sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest in diverse advies- en managementfuncties achtereenvolgens bij de rijksoverheid, de Universiteit Maastricht, een gemeente in de regio Den Haag en bij de Faculteit Governance & Global Affairs van de Universiteit Leiden. Momenteel werk ik als raadadviseur voor de gemeente Leidschendam-Voorburg.

In 2011 is mijn eerste boek verschenen. Het bijna 400 pagina dikke ‘Druiven en Droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden‘ gaat over mijn zoektocht naar de wijnen van Griekenland. Een tocht waarbij ik van het uiterste noorden bij de grens van Turkije en Bulgarije naar het diepe zuiden reis. Tijdens die reis kom ik vanzelfsprekend ook in aanraking met andere aspecten van Griekenland. In het boek tref je daarom ook verhalen aan over baklava, bosbranden, bergklimmen en brandbommen. Anders gezegd: dit boek gaat ook over politiek, geschiedenis, economie en cultuur. Om die reden is ‘Druiven en Droesem‘ zeker ook lezenswaardig voor lezers die niet van wijn houden. De titel van het boek is een verwijzing naar een uitspraak van de Griekse filosoof Aristofanes in zijn werk Ploutos: “Wie wijn drinkt, moet ook de droesem nemen”. Een uitspraak die uiteraard over zoveel meer gaat dan alleen wijn.

Momenteel werk ik aan een tweede boek. Dit wordt een journalistieke beschouwing van de crisis in het huidige Griekenland. Verschillende politieke en culturele aspecten van de hedendaagse Griekse samenleving passeren de revue: de economische crisis, de rol van de kerk, de macht van de politieke clans, de vluchtelingenproblematiek, het groeiend rechtsextremisme, de positie van Griekenland binnen Europa, de afvalproblematiek en het Grieks terrorisme. Net als bij ‘Druiven en Droesem‘ zal ik ook voor dit boek veel mensen spreken en interviewen, boeken en kranten doorspitten en veel rondreizen. Dit boek wordt naar alle waarschijnlijkheid eind 2018 gepubliceerd.

In 2017 ben ik samen met Beer Visser het project Passionate Nomads gestart. Met de website Passionate Nomads willen we onze bezoekers meenemen op onze eigen reizen en een plek bieden aan authentieke reisverhalen en achtergrondinfo over reisbestemmingen. Daarbij gaan we verder dan de geijkte bezienswaardigheden, de gebaande wegen en de reguliere reiswebsites en -platforms. We schrijven over datgene wat we zien en meemaken, fotograferen veel en lezen zoveel mogelijk over onze reisbestemmingen. Inmiddels zijn er al 20 landen op onze website vertegenwoordigd. Ons voornemen is op korte termijn boeken over onze reizen uit te geven.


MAIL:
flommen@xs4all.nl

MOBIEL:
06-15315072

WEBSITES:
www.frederieklommen.nl
www.andergriekenland.nl

www.mymediterranee.nl
www.passionatenomads.nl

TWITTER:
www.twitter.com/frederieklommen

FACEBOOK:
www.facebook.com/andergriekenland

PINTEREST:
www.pinterest.com/frederieklommen

INSTAGRAM:
www.instagram.com/frederieklommen

BOEK BESTELLEN:
Al je het boek ‘Druiven en Droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden‘ wil bestellen, dan kan dat vanzelfsprekend via iedere boekhandel in Nederland of bijvoorbeeld via: www.bolcom.nl
Je kunt mij ook een mail sturen, dan kun je een gesigneerd exemplaar bestellen: flommen@xs4all.nl