NIEUWS: Recensie ‘Dwars door Athene’ in tijdschrift Lychnari

Vorige week verscheen het winternummer van het tijdschrift Lychnari met daarin een recensie van Mooi marmer en slapende meisjes – dwars door Athene, geschreven door Inge Manousakis. “Het is niet het klassieke gidsje”, schrijft Manousakis, “met een opsomming van musea en antieke bezienswaardigheden (die in Athene trouwens ook absoluut de moeite van het bezichtigen waard zijn), maar een fris, simpel, bijna antropologisch boekje met sfeerbeschrijvingen, historische feitjes, foto’s en weergaves van gesprekken die zij met Atheners heeft gehad”.

“De stad worstelt, zoals Frederiek schrijft, met haar glorieuze verleden, de invloeden van haar buitenlandse bezetters en met de gevolgen van de crisis die in 2009 uitbrak en duidelijk zijn sporen in het straatbeeld heeft achtergelaten. Afgetrapte buurten met dichtgetimmerde panden, anarchistische leuzen op de muren en veel mensen die op straat moeten leven; Athene is en blijft een ‘gewone’ metropool. Maar ze is ook oud en jong, – van marmer en glas -, westers en oosters, intens arm en puissant rijk. Frederiek brengt die tegenstellingen mooi in beeld en laat met de keuze van plekken die zij aandoet vooral een stad in beweging zien.”

De volledige recensie is hier te vinden: Recensie Lychnari en natuurlijk in dit winternummer van Lychnari.

Uitgeverij Passionate Nomads geeft overigens twee exemplaren weg aan Lychnari-abonnees. Stuur daarvoor vóór 1 februari 2020 een mail naar boekenactie@lychnari.nl met ‘mooi marmer’ en je naam en adres.