Robert McCabe’s Griekenland


Van 10 juni tot en met 16 juni 2023 is in het Atrium in Den Haag de tentoonstelling Griekenland: Beelden van een Betoverend Land te zien. Het evenement is georganiseerd door de Griekse ambassade in Den Haag.

De tentoonstelling bevat de schitterende foto’s die de Amerikaanse fotograaf Robert McCabe (1934) vanaf de jaren vijftig in Griekenland maakte.

De in Chicago geboren McCabe begon met het maken van foto’s in 1939, op vijfjarige leeftijd. Sindsdien reist hij de wereld rond met zijn camera. In 1954 bezocht hij Griekenland voor het eerst. Er reisden nog maar weinig mensen naar Griekenland en het land was nog ongerept. In 1955 en 1957 keerde hij terug om de Cycladen te fotograferen voor het tijdschrift National Geographic en hij bleef het land bezoeken.
McCabe publiceerde meer dan vijftien boeken en catalogi, waarvan de meeste een weerspiegeling zijn van zijn reizen en fotografie in Griekenland gedurende een periode van zeventig jaar.

Tijdens de opening van de tentoonstelling op maandag 12 juni, 18.00 uur geef ik een korte introductie over McCabe en zijn werk.

Begin mei 2023 had ik het voorrecht McCabe in Athene te ontmoeten. In het huis waar hij verbleef, op een steenworp afstand van de Akropolis, spraken we intensief over zijn fotografie en onze langdurige liefde voor Griekenland.

 

Voor meer informatie:

* McCabe Photos

* Griekenland: Beelden van een betoverend land.