Frederiek Lommen (1969) studeerde Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht. Dat betekende geschiedenis én filosofie én sociologie studeren. Ze specialiseerde zich in politieke cultuur en werkte na haar afstuderen voor verschillende universiteiten en voor de lokale overheid.

Schrijven, reizen en lezen zijn haar favoriete bezigheden. Bergwandelen, klimmen, wijn drinken en goed eten horen daar eigenlijk ook bij. Zonnige landen genieten haar voorkeur boven kou en sneeuw. En zij zit liever op een hoge berg dan op een wit strand. 

Haar reisverhalen vind je in vier boeken: Druiven & droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden (2011), Mooi marmer en slapende meisjes – dwars door Athene (2019), Het verdriet van Griekenland (2020) en Sterrenstad – dwars door Maastricht (2023) maar ook in talloze tijdschriftartikelen, op de website www.andergriekenland.nl, op het reisplatform www.passionatenomads.nl, via Twitter en Facebook.

Begin 2019 startte zij met haar compagnon Beer Visser een uitgeverij onder de naam Passionate Nomads. Deze uitgeverij richt zich op reisverhalen. In de afgelopen vier jaar bracht de uitgeverij al zeven boeken uit. 

Boeken bestellen:
Als je deze boeken wil bestellen, dan kan dat via iedere boekhandel in Nederland of België. Ook zijn de boeken te koop via de webshop van Uitgeverij Passionate Nomads. Je kunt ook een mail sturen, dan kun je een door haar gesigneerd exemplaar bestellen.

Mail:
info@frederieklommen.nl

Mobiel:
0031 6 15315072

Websites:
www.frederieklommen.nl
www.passionatenomads.nl
www.andergriekenland.nl