De filosoof Cicero schijnt ooit te hebben geschreven: “Als je een tuin hebt en een bibliotheek, heb je alles wat je nodig hebt”. Daar sluit ik me bij aan. Althans, als ik thuis ben.
Het liefst ben ik op pad, op reis, onderweg. De Schots-Amerikaanse schrijver John Muir zei al “The mountains are calling, and I must go” en ook daar kan ik me goed in vinden. Dat is ook een van de redenen dat ik het liefst in het zuiden van Nederland vertoef.

Schrijven, reizen en lezen zijn mijn favoriete bezigheden. Bergwandelen, klimmen, wijn drinken en goed eten horen daar ook bij. Zonnige landen genieten mijn voorkeur boven kou en sneeuw. En ik zit liever op een hoge berg dan op een wit strand. 

In de jaren negentig studeerde ik Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht. Dat was een feest, want het betekende geschiedenis, filosofie, politicologie én sociologie studeren. En nog veel meer. Sinds mijn afstuderen heb ik in verschillende advies- en managementfuncties bij de lokale overheid en in de academische wereld gewerkt. Momenteel werk ik bij de Bestuursstaf van het Ministerie van Defensie, een plek waar mijn politieke hart sneller gaat kloppen.

Parallel daaraan begon ik met het schrijven van tijdschrift-artikelen en blogs, later ook boeken. Vanwege mijn fascinatie en kennis van Griekenland komt dat onderwerp vaak langs, maar ik heb ook geschreven over Spanje, Italië, Turkije, de Balkan, Maastricht, België, Argentinië, glaskunst, wijn en ja… zelfs een keer over de verschillende producten en diensten van een autogarage in Zuid-Holland.

Mijn reisverhalen vind je in tientallen tijdschriftartikelen, in vier boeken: Druiven & droesem. Een reis langs Griekse wijngaarden (2011), Mooi marmer en slapende meisjes – dwars door Athene (2019), Het verdriet van Griekenland (2020) en Sterrenstad – dwars door Maastricht (2023) en in blogs op mijn website www.andergriekenland.nl. 

Begin 2019 startte ik met vriendin en compagnon Beer Visser een uitgeverij onder de naam Passionate Nomads. Deze uitgeverij richt zich op reisverhalen. In de afgelopen vier jaar brachten we met deze uitgeverij al zeven boeken uit. En op ons reisplatform www.passionatenomads.nl kun je nog meer reisverhalen van ons lezen.

In de zomer van 2023 zette ik een grote stap, ik sloeg mijn vleugels uit buiten de landsgrenzen. Ik lanceerde een Engelstalige website: www.greece-journal.com met bijbehorende accounts op Facebook, Twitter en Instagram. The journey continues! Aan ideeën en plannen geen gebrek.

Boeken bestellen:
Als je mijn boeken wil bestellen, dan kan dat via iedere boekhandel in Nederland of België. Ook zijn de boeken te koop via de webwinkel van Uitgeverij Passionate Nomads. Je kunt ook een mail sturen, dan kun je een gesigneerd exemplaar bestellen.

Mail:
info@frederieklommen.nl

Mobiel:
0031 6 15315072

Websites:
www.frederieklommen.nl
www.passionatenomads.nl
www.andergriekenland.nl 
www.greece-journal.com